Isnin, 2 Jun 2014

Ragam

Pelbagai ragam dan kisah tersendiri tersimpan dalam semester ini. Yang pasti semangat kerjasama dalam kumpulan amat teruji. Kawan atau lawan. Semuanya terungkap dalam kerja berkumpulan. Di waktu yang genting kita mengenal kawan atau musuh yang bisa membantu kala diperlukan. Bukan hanya bercakap kosong tetapi pantas dengan tindakan. Kepekaaan, keprihatinan dan tanggungjawab individu dapat dikenalpasti. Adakah dia individu yang peka bukan pekak? Adakah individu itu prihatin atau mementingkan diri sendiri? Apakah individu tersebut mempunyai tanggungjawab atau sebaliknya. Semuanya dapat dilihat dalam kerja berkumpulan. Celik minda, celik akal dan tidak menyalahkan orang lain amat penting pada waktu yang sesak.
       Apapun terima kasih pada yang memberi kerjasama superb dalam menyiapkan tugasan berkumpulan semester ini.
       Apa yang penting ‘study week’ dan ‘final exam’. Yang lepas biarkan lepas. Ambil pengajaran untuk dijadikan panduan dan azimat perjalanan sepanjang kehidupan. Maaf andai ayat di atas menyentuh dan mengguris perasaan pembaca. Sungguh penulis juga manusia biasa yang mempunyai hati dan perasaan.

Senyum selalu merupakan ayat azimat bermakna dalam diri. Boleh menghilangkan keresahan dan tekanan walau hati kalian dalam gundah gulana. 
Bak kata orang ganu, ‘SENYUM SOKMO’.

p/s:  JOM SENYUM!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Setiap comment anda amat dihargai. Diharapkan anda meletakkan nama di atas.
Terima kasih..Syukran jaziilan..Xiexie